Прокурорска проверка в Берковица заради обществени поръчки за стотици хиляди

Казусът предизвика протести с искане оставката на кмета Димитранка Каменова

16.07.2021 | 16:05 Редактор: Искра Ангелова

Прокурорска проверка в Берковица по повод обществени поръчки за стотици хиляди левове. Казусът предизвика протести с искане оставката на кмета Димитранка Каменова и целия Общински съвет. Снощи обаче три пъти по-малко хора излязоха да изразят недоволството си, според някои, били заплашвани.

След първия протест преди малко повече от седмица, Норелия, която е от Берковица, но работи във Враца, получава странен съвет от познат.

"Ти, след като не живееш тук постоянно, седни си на задника, че не знаеш какво може да ти се случи", каза Норелия Христова.

Подобни съвети, чрез трети лица, са получили още десетки, явили се на миналия протест, твърдят осмелилите се да присъстват и този път. 

"Страхът става дори по висш от глада на хората", каза бившият главен юрист на ОБС-Берковица.

И въпреки че имаше надлежно уведомление за демонстрацията, човекът, който го беше подал, също не дойде.

"За съжаление, страх. Или е това, или е стимулиран по някакъв друг начин", коментира бившият служител в община Берковица Николай Петров.

А полицията, която беше двойно повече от протестиращите, не допусна демонстрантите да шестват до дома на кметицата.

Екипът на Bulgaria ON AIR не успя да се свърже с градоначалника за коментар, а според шефа на местния парламент в Берковица става въпрос за реваншизъм от бивши общински служители. 

"Не мисля, че това е представителната извадка на община Берковица. Какъв процент са протестиращите? Може би 0,0001", допълни председателят на ОБС - Берковица Деян Еленков.

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК