Започват горещниците! Опасни жеги в цяла България, живакът скача до поне 38 градуса

През първите три дни на тази седмица над 130 души в София са потърсили спешна помощ

15.07.2021 | 07:26 Редактор: Здравко Черкезов

Започват горещниците! Трите дни в средата на юли – 15, 16 и 17, традиционно са едни от най-топлите през лятото. Жълт код за високи температури е обявен за днес за цяла България. 

Очаква се навсякъде в страната температурите да достигнат, а на места и да надхвърлят 38 градуса. 

През първите три дни на тази седмица над 130 души в София са потърсили спешна помощ с оплаквания заради горещините. На фона на високите температури днес, след обяд и вечерта на места ще поразхлади, но ще има и условия за градушки. 

Минималните температури ще са от 18 до 23 градуса. Преди обяд ще бъде слънчево. Следобед ще се развиват купести облаци над крайните западни райони. През нощта срещу петък ще превали в района на Видин, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево с до умерени североизточни ветрове. Следобед ще се развиват купести облаци. Вятърът ще бъде от североизток умерен до 40 км/ч. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 29 до 31 градуса. Морската вода е с температура от 24, 25 градуса по северното крайбрежие, до 25, 26 градуса по южното. 

В петък с валежи и гръмотевици в западната част на страната ще настъпи и леко захлаждане. В събота и в неделя над Западна България ще превалява и прегърмява, а на изток ще бъде слънчево. В понеделник и във вторник над западните райони времето ще се задържи динамично с превалявания, а на изток ще бъде малко облачно, но пък топло.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК