Нинова открехна вратата за партиите на протеста и отсече: Оставката ми не е на дневен ред

"Следващият парламент започва с много ниска легитимност", заяви лидерът на БСП

11.07.2021 | 21:28 Редактор: Искра Ангелова
Нинова открехна вратата за партиите на протеста и отсече: Оставката ми не е на дневен ред

Искаме да благодарим на всички участници в кампанията. Направихме хубава, активна и жива истинска кампания. Тя беше с много срещи и мероприятия в страната. Благодаря на новите ни коалиционни партньори от голямото лято обединение, които също дадоха своя принос в кампанията. Ще изчакаме окончателните резултати, за да направим по-конкретен коментар по всички въпроси. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която подчерта, че въпросът за нейната оставката не стои на дневен ред.

"Събрахме Изпълнителното бюро, коалиционните партньори, Щаба, излизаме със следните изводи - безпрецедентно ниска активност за пръв път, откакто се правят парламентарни избори в България. Освен лятото - има и други причини. Нямаше истински политически дебат в кампанията. ГЕРБ воюваха със служебния кабинет, "Има такъв народ" мълчаха, нямаше дебат по идеи, програми, за да могат хората свободно да оценят програмите на партиите", отсече Нинова.

"Може би това е и наказателен вот към всички нас. Но най-сериозният извод за нас е, че следващият парламент започва с много ниска легитимност. Институцията, която последните години се ползва с висока подкрепа, стартира с безпрецедентно ниска подкрепа. На второ място - няма сериозна промяна от миналите избори, дори да има леки размествания - не се състоя протестната вълна и отново сме в изходна точка", подчерта тя.

"Т.нар. "партии на протеста" нямат мнозинство да съставят правителство и този път, ако искат наистина да има правителство - ще им се наложи да водят диалог с останалите партии. За нас категорично трябва да има редовно правителство. А БСП ще продължи по същия път", допълни лидерът на БСП.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК