Единствените годишни награди за постижения в сектор "недвижими имоти" отличиха най-добрите агенции и брокери за 2020 г.

Малко преди началото на официалната церемония се проведе и експертна дискусия на тема "Домът на новото поколение"

09.07.2021 | 16:12 Редактор: Десислава Атанасова
Единствените годишни награди за постижения в сектор

"Трудна и доста интересна беше 2020г. Тя предизвика добрите компании да дадат най-доброто от себе си, за да продължат да успяват. Не забравяйте, че всеки бизнес е просто една идея, за да направим живота на другите по-добър“ с това послание Снежана Стойчева, мениджър на водещия сайт за недвижими имоти Imoti.net, постави начало на бляскавата церемония по връчване на шестите национални награди за недвижими имоти, които отличиха победители в 12 категории, а в надпреварата тази година се включиха над 80 на брой компании. Това е единственият национален форум, който присъжда престижните награди за постиженията и коректността на компаниите и експертите в сектора.

По време на шестото издание на националните награди, в категория "Агенция за недвижими имоти на годината“ – голям бизнес, за победител бе обявена агенция "ПРЕМИЕР", за среден бизнес – Galardo Real Estate , а за малък бизнес – агенция за недвижими имоти "Аполон консулт".

Изминалата година се оказа изключително предизвикателна за бизнеса в глобален план, поради пандемията от COVID-19, която принуди милиони хора да стоят в домовете си и да възприемат нов начин на работа. Агенция за недвижими имоти iHOME бе отличена в категория "Дебют на агенция за недвижими имоти“. В категорията „Най-динамично развиваща се агенция за недвижими имоти“ по време на шестите годишни награди на Imoti.net призът отиде при BULGARIAN PROPERTIES, които грабнаха и приза за "Реклама на имот". KMV Property Management бе избрана за агенцията с най-добър сайт на годината.

За Брокер на годината бе отличена Милена Иванова от "ИМОТИ ВТ“, а призът "PropTech" бе връчен на ProPMS - LLV Technology. Наградата "Имот на годината“ 2020 грабна Многофамилна жилищна сграда "Бояна 49“.

Потребителите също отличиха своите фаворити, като за агенция на годината те избраха "Римекс имоти", за брокер на годината отличиха Румяна Александрова от Сандер Корект Р.А., а като най-добър сайт за недвижими имоти през изминалата година определиха този на агенция "АКЦЕНТ ИНВЕСТ".

По време на официалната церемония по връчване на шестите "Годишни награди на Imoti.net" 2020, организаторите връчиха специална награда за успешен бизнес модел на уебсайта bgsklad.bg. Специалната награда на Пощенска банка за качество на обслужването отиде при агенция за недвижими имоти "ЕРА".

Малко преди старта на официалната церемония се проведе експертна дискусия на тема "Домът на новото поколение", която акцентира върху новите тенденции в сектора и усилията на бранша да откриват все повече природосъобразни решения при изграждането на жилища и сгради. "Хората все повече оценяват тази връзка с природната среда, макар и изкуствено създадена“, заяви арх. Георги Кътов, студио I/O Аrchitects.

Даниела Иванова, началник отдел „Ключови партньорства и пейрол бизнес“ на Пощенска банка, изрази мнението си, че промените в банкирането и получаването на кредит за жилище през последните 20 години се дължат на желанието на клиентите да получат по-добро качество на услугата по-бързо, по-лесно и по-достъпно, което пести време за нещо друго в ежедневието им. Като една от тях, експертът посочи улесняването на процеса по кандидатстване, одобрение и изплащане на ипотечен кредит за покупка на имот, като днес голяма част от документацията се изготвя дигитално.

Според Константин Граматиков, представител на Национална асоциация на строителните предприемачи, тенденцията за поскъпване на жилищата може да доведе до положение, в което средностатистическият работещ човек в България да бъде принуден да живее под наем, подобно на Западна Европа.

По време на експертната дискусия, модератор на която беше журналистът от Bloomberg TV Bulgaria Христо Николов, арх. Весела Макгий, председател на УС на Български съвет за устойчиво развитие, коментира връзката между психологическото здраве и средата, която хората обитават, както и връзката с природата. "В зеленото или устойчивото строителство това е един много силен аспект от принципите и практиките, които ние промотираме. За да бъде човек физически и психически здрав, той трябва да има връзка с външния свят“, сподели тя.

Участниците в дискусията "Домът на новото поколение“ коментираха и бъдещето на работната среда. "Със сигурност отношението към пространството за работа се е променило може би безвъзвратно и където все пак ще има офиси, те ще бъдат по-различни“. Това заяви арх. Кътов във връзка с преместването на работния процес от офис сградите в домашни условия през изминалата година, което бе породено от пандемията от Ковид-19. Според него, новата офисна среда ще се организира така, че да бъде скъсена границата между жилищната и чисто офисната такава.

Целия разговор, както и официалната церемония на шестите национални награди за недвижими имоти, организирани от Imoti.net, може да гледате ТУК.

Националните награди за сектора на недвижимите имоти се провеждат в унисон с цялостната мисия на Imoti.net, част от Investor Media Group, да стимулира прозрачното и професионално развитие на имотния бизнес в полза на потребителите, като повиши доверието в бранша, подобри бизнес средата, отличи коректните участници и стимулира конкуренцията като предпоставка за развитието на сектора.

Генерален партньор на бизнес закуските е Пощенска Банка. Основен партньор е Националната асоциация на строителните предприемачи.

Медийни партньори са Investor.bg, Dnes.bg, Manager.bg, Градът Медия Груп и вестник "Строител". 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК