Остри реакции в Русе, след като момче бе заснето да удря беззащитен човек

Група момчета решават да се съберат, за да изразят гражданската си позиция

08.07.2021 | 19:50 Редактор: Десислава Атанасова

Остри реакции в Русе след публикуване на скандален видеоклип в интернет. На него се вижда как момче удря беззащитен човек, а друг снима.  Жестокият акт кара група момчета да се съберат и да поискат публично извинение от нападателя..

Този клип за часове обиколи Facebook. След публикуването му група момчета решават да се съберат, за да изразят гражданската си позиция. 

"Докато го гледах за момент си помислих - все едно това да е мой близък, или приятел, някой така да се гаври с него и реших, че трябва да се вземат някакви мерки да се покаже, че не е редно да се прави така, защото всеки един може да напада беззащитни хора и да си мисли, че е велик", разказва Георги Рахнев.

"Въпросният човек го познава целия град и той е напълно безобиден. Абсолютно по никакъв начин не е провокирал агресията му", споделя Иво Илиев. 

От спортното училище, в което 18-годишното момче учи отказаха да коментират случая. От там съобщиха, че са изпратили доклад до министерството на спорта. 

"Аз доколкото разбрах снощи е имало поне още 3-4 клипа. Не съм ги виждал, момчетата казаха, че е имало и още", каза още Недков. 

Нападателят днес е бил задържан и му е повдигнато обвинение за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди. Определена му е мярка за неотклонение "подписка“. 

"Надяваме се за затвор евентуално, но до такива крайности няма как да знаем дали ще се стигне, това го решават органите на реда. Просто за нас е достатъчно, че полицията се самосезира доста навреме", подчерта Илиева.

Извършителят не е осъждан. Ако бъде признат за виновен го очаква до 1 година затвор или пробация.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК