Акция срещу изборната търговия в Сливенско - открити са бележници с имена и суми

В Градец няма арестувани след проверка на сигналите

06.07.2021 | 19:28 Редактор: Десислава Атанасова

В Сливенско - полицейска операция срещу изборната търговия. Полиция и жандармерия претърсват заложни къщи, офиси за бързи кредити и частни домове в с. Градец. Според неофициална информация до момента са открити бележници с имена и суми срещу тях. Операцията е започнала рано сутринта

В хода на полицейската акция в Градец, бяха разпитани около 30 души. Голяма част от жителите на селото споделят, че не знаят да има предложени пари за гласуване на 11-ти юли.

"Не съм чула, не съм чула. Тук нашите хора са прости и неграмотни. Те стоят само за гъбите и черешите. Други работи не знаят. Никой не предлага! На морето ще отиваме още на 10-ти. Отиваме на почивка. Да гласува кой, за когото иска", разказа Ганка Илиева. 

Жандармерията отвеждаше хора от селото за разпит, който се провежда в полицейския участък на Градец. Един от привиканите е Васил.

"Питаха дали съм взел от някого пари, ама аз не съм. Колко човека разпитаха? - Не знам, към 20-30, почти цялото село", каза Васил. 

Други жители на Градец, споделят, че са разочаровани от партиите и няма да гласуват.

"Ти ако решиш, идваш и ми казваш - Кънчо на ти тия 100 лева, искам ти гласовете. Аз ще ти взема тия 100 лева. Ще ида да си храня семейството и пак няма да гласувам. Аз тоя път обещах няма -  да гласувам", категоричен е Кънчо. 

Други споделят, че са чували за купуване на гласове.

Акциите в сливенско продължават. В Градец няма арестувани след проверка на сигналите за купуване на гласове. Целта на полицията е да се спрат всички възможности за контролиран вот, чрез купуване гласове на избиратели. 

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК