Хаос и напрежение: Анулиран полет от Белгия до България остави над 200 души в Шарлероа

Разочарован пътник с разказ пред Bulgaria ON AIR

06.07.2021 | 13:30 Редактор: Тодор Петров

Полет от Белгия до България беше анулиран и остави над 200 души, сред които и деца, на белгийското летище "Шарлероа". 

Самолетът е трябвало да излети в 21:05 часа белгийско време снощи. При пристигането на аерогарата пътниците разбират, че полетът ще има закъснение. 
Причината е техническа повреда на самолета, съобщиха зрители на Bulgaria ON AIR.

"Следващият часови пояс беше за 23:05 ч. В момента, в който всички пътници бяха настанени на борда, беше съобщено, че има проблем с компютърната система и бяха върнати на летището", разказа Апостол Апостолов, който е сред засегнатите пътници.

На оставените пътници са осигурени хотели за нощувка, но ситуацията предизвиква напрежение. 

"Самата процедура по извозването отне няколко часа. Поне хората, с които аз пътувах, моята група, пристигнахме към 3:30... Имаше момент, в който беше съобщено, че няма да има места в хотелите", сподели още Апостолов.

Тази сутрин пътниците са върнати на летището, но чакането продължава. По последна информация се очаква полетът до София да излети в следобедните часове. 

"Нищо не е ясно. Тези часови пояси бяха неколкократно променяни. За момента е 14:45 ч. Проблемът е, че има над 10-15 бебета", посочи Апостолов. 

Пътниците са предимно българи, но сред тях има и албанци, турци и ирландци. Повече имат намерение да подават индивидуални или колективни искове към авиокомпанията. 

Bulgaria ON AIR потърси за коментар компанията превозвач, но не успяхме да се свържем на посочените телефони.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК