Десетки премазани автомобили и населени места без ток след силните летни бури

Стотици са изстреляните противоградови ракети

02.07.2021 | 13:30 Редактор: Тодор Петров

Бури и градушки причиниха щети на много места в страната. Десетки са премазаните от паднали дървета автомобили. На много места падналата градушка беше с големината на орех.

За половин час снощи силният вятър в Пловдив нанесе сериозни щети. Десетки са падналите дървета и клони, смачкани са много коли, има скъсани кабели. На десетки сигнали са реагирали аварийните екипи. 

В Разград ураганният вятър събори дървета, счупи автомобили и остави някои населени места без ток. Мъж се размина на косъм от това дърво да падне върху автомобила му. 

След бурята проблеми е имало и по пътя за Варна, заради паднали дървета и клони по пътното платно. И в Шумен има паднали дървета и скъсани жици след бурята. Над 20 сигнала са получени в областната дирекция на полицията. Няма данни за пострадали хора. 

Стотици са изстреляните противоградови ракети, но заради обема на явленията влиянието им не е било толкова ефективно. Според климатолога Петър Янков, през юли времето ще остане динамично. 

"Времето през юли месец ще бъде много динамично. Обикновено това е най-топлият месец, но засега мога да кажа, че юли се движи като юни. В средата на месеца ще има един по-продължителен сух период", прогнозира той.

Според Янков в следващите години страната ни все по-често ще става свидетел на екстремни метеорологични явления заради климатичните промени.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Застрахован
преди 2 години
Още и още летни бури до пълна победа на природата. Сигнализирай за неуместен коментар