Жълт код за жеги в почти цяла България, но следобед ще има и проливни дъждове

Максималните температури ще са между 33° и 38°

01.07.2021 | 07:22 Редактор: Здравко Черкезов

Горещо ще бъде и днес у нас. градуса. Предиобед ще се насладим на слънчевото време навън. Следобед от запад ще се заоблачава и в северните райони ще се развиват мощни купести облаци с условия за гръмотевични бури и градушки. В района на Плевен и Русе се очакват до 25 л/м2.

Жълт предупредителен код за жеги е обявен за всички области на страната без Видин, Перник и Кюстендил. До 17 часа вчера екипите на Бърза помощ са се отзовали на 47 сигнала за хора, които се нуждаят от помощ заради топлото време. Призивът на медиците е възрастните хора и хората с хронични заболявания по възможност да си остават в къщи в по-топлите часове. 

Само в района на Видин, Перник и Кюстендил опасност от жегата няма. 

Днес максималните температури ще са между 33° и 38°, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Морската вода е с температура от 22, 23° по северното крайбрежие до 24, 25° по южното. Вълнението ще бъде слабо с височина на вълната до метър и половина. 

В петък ще има повече валежи, захлаждане и условия за силни гръмотевични бури в Северна България. В събота и неделя ще има чести валежи с гръмотевици и температури от 28 до 32°. Повече валежи се очакват в централните и в източните райони.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК