В последния ден от юни - жълт код за горещини, на места над 40 градуса

В събота и в неделя ще има чести валежи с гръмотевици

30.06.2021 | 07:29 Редактор: Десислава Атанасова

За днес – последният ден от месеца е обявен жълт код за високи температури за всички области в страната. Преобладаващите максимални температури ще са между 34° и 39°, а на някои места и над 40 градуса. Бъдете много внимателни, пийте повече вода и не излизайте навън по възможност в най-топлите часове между 14 и 16ч.

А сутринта започва с минимални температури - от 18 до 23градуса . Преди обед над страната ще бъде предимно слънчево. Следобед от запад ще се заоблачава. В югозападните и южните райони ще се развиват мощни купести  облаци с условия за гръмотевични бури и градушки.  Максималните   температури за деня ще бъдат - от 34 до 38 градуса, по Черноморието 28- 29, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По Черноморието ще бъде слънчево.  Вятърът ще бъде от  югоизток слаб с до20 / километра в час. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 27 до 28  градуса.

В четвъртък ще се задържи горещо със следобедни валежи над планините от западните райони. В петък ще има повече валежи, захлаждане и условия за силни гръмотевични бури в Северна България.

В събота и в неделя ще има чести валежи с гръмотевици и температури от 28 до 32 градуса. Повече валежи се очакват в централните и в източните райони.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК