СЕМ прие единодушно оставката на Ивелина Димитрова

Решението ѝ да подаде оставка не било политическо и не било предварително планирано

29.06.2021 | 16:55 Редактор: Здравко Черкезов
СЕМ прие единодушно оставката на Ивелина Димитрова

Съветът за електронни медии (СЕМ) прие единодушно оставката Ивелина Димитрова, който вчера обяви, че напуска медийния регулатор по свое решение. След днешното заседание Димитрова заяви, че решението ѝ не е политическо и не е предварително планирано. Тя посочи като причина проблемите в медийната среда:

"Доста от въпросите и проблемите на медийната среда, в частност и обществените телевизии - около тяхната мисия, около тяхното финансиране. Мониторингът, който направи СЕМ за предизборната кампания, визираше много проблеми. Искаше ми се един по-продължителен диалог, с по-широко професионално участие".

Председателят на СЕМ Бетина Жотева обяви, че не приема мотивите на Ивелина Димитрова, с които тя критикува работата на регулатора:

Не съм съгласна с времето, в което тя подава оставка, много е напрегнато, предизборно, имаме изключително много работа в момента. Но разбирам, че за нея моментът, в който тя трябва да си тръгне, е дошъл

Ивелина Димитрова, която беше от квотата на президента Румен Радев, ще изпълнява функциите си, докато държавният глава назначи нов свой представител в СЕМ, информира БНР.

Снимка: БГНЕС, архив

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК