"Автомагистрали": Не можем да си вършим работата, МРРБ блокира сметките ни

За трети път отново е внесено в Софийския градски съд искане за вписване на временно ръководство

28.06.2021 | 17:45 Редактор: Десислава Атанасова

Поредното напрежение, между отказващия да напусне поста си директор на "Автомагистрали" Стоян Беличев и служебния министър на регионалното развитие, дойде от наложеното седмично ограничение за разходи върху държавното дружество. 

"Миналия петък получихме писмо, в което ни се дават 10 хиляди лева лимит на седмица, като се има предвид, че само ел. енергията ни е 12 хиляди, мобилни телефони, не можем да си платим горивото, след 2 дена трябва да освободя 50 човека, да бъдат пуснати в отпуска на директното трасе на Хемус, където работят, това са шофьори и механизатори на тежка техника", обясни директор на "Автомагистрали" ЕАД Стоян Беличев.

"В момента, в който решихме да се разделим с г-н Беличев, аз установих запор върху сметките на дружеството със следната уговорка, всяка седмица той пише доклад до мене, аз му ги одобрявам и той продължава да оперира. Аз не разрешавам повече да се раздават аванси в "Автомагистрали", както досега е управлявал господин Беличев и това е основната причина поради, която искам да се разделя с него. Няма как да му позволя да оперира с парите на българските данъкоплатци и той да се разпорежда с тях", категорична в Виолета Комитова, служебен министър на регионалното развитие.

Според ръководството на "Автомагистрали"  - дружеството е пред колапс от блокираните от принципала банкови сметки. 

"Тя се опасява да не би да има някакви злоупотреби, така или иначе аз съм още МОЛ на тази фирма, дори без да сключваме нови договори, ние трябва да поддържаме старите такива. Става въпрос за поддръжката на "Тракия", "Хемус", "Марица", подчерта Беличев. 

Евентуално ново служебното ръководство на "Автомагистрали" ще работи само няколко дни до редовния конкурс през юли. 

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК