За пръв път Кирил Петков коментира възможността да участва в следващото правителство

Сред спекулациите кой ще бъде следващият премиер се спомена и името на служебния министър на икономиката

26.06.2021 | 14:23 Редактор: Жаклина Иванова

За първи път служебният министър на икономиката коментира възможността да участва в следващото редовно избрано правителство. Пред Bulgaria ON AIR Кирил Петков заяви още, че започват проверки и в Българската агенция по експортно застраховане, което е единственото специализирано дружество в България, което застрахова плащанията по сделки за износ или за продажба.

Сред спекулациите кой ще бъде следващият премиер се спомена и името на служебния министър на икономиката Кирил Петков. Според него обаче подобни теми с него не са обсъждани. 

"В този момент не съм говорил по никакъв начин за нищо следващо, защото толкова много работа имаме и всеки ден ми е толкова важен, че да влизам в такива теми е нецелесъобразно използване на времето", заяви той.

Освен ограничаването на максималната сума за вземане на кредит от Българската банка за развитие, подобен лимит се въвежда и в Агенцията по експортно застраховане. Така ще се даде шанс на малките компании за ликвидна подкрепа. В агенцията започва и проверка. 

"Двете организации не са работили много ефективно и не са имали оптимален начин за разходване на средствата. Фондът не е могъл да инвестира тези средства, където трябва и в размера, в който трябва. Раздали са огромни кредити на много малко хора, което пък е грешно използване на средства, във връзка с тяхното предназначение на банка", каза още той.

А съдът спря назначаването на новия управителен съвет на банката. Петков обвини съдия Мария Вранеску, че решението е взето бързо и незаконно. Реакцията на Софийски градски съд не закъсня.  

Пред Bulgaria ON AIR, Петков разкри, че язовирите, които станаха обект на негови инспекции, скоро ще бъдат напълнени. 

По думите му проблемът е, че са били дадени пари, а след това обектите дори не са били използвани. 

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Напълно подкрепям позицията на министъра. Сигнализирай за неуместен коментар