Транспортният министър в "Директно": До седмица се очаква решение на проблема с опашките по границата

По казуса вече има създадена работна група

23.06.2021 | 18:07 Редактор: Калина Донкова

До седмица се очаква решение на проблема с опашките по границата. Това обяви министърът на транспорта Георги Тодоров в предаването "Директно"

Той припомни, че вече има създадена работа група. Проблемът с голямото чакане идвал при проверките на излизане от България и то най-често на Дунав Мост при Видин.

Ако румънските власти обработват по 800 камиона на денонощие, то българските им колеги, при влизане у нас, проверяват по около 1200, каза Тодоров. Разликата в цифрите той обясни с факта, че съществува риск нелегални мигранти да пътуват в камионите. Затова и проверките в северната ни съседка били по-обстойни.

За да се справи с нелегалните превозвачи, ведомството започва и внезапни проверки по граничните пунктове. Само така ще бъдат спрени незаконните бусове, които превозват хора в чужбина, обясни още служебният министър.

Вече се работи и над законодателни предложения, които да позволят по-тежки санкции за нападателите на влакове. В същото време държавата насочва усилия и за по-комфортни условия в железниците, коментира още Тодоров.

Министерството продължава срещите с школите по автоподготовка, за да бъдат изгладени всички различия в бранша, стана ясно от разговора.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК