Удължават с месец ремонта на "Тракия" между Чирпан и Стара Загора

АПИ: Причината е в лошите метеорологични условия

22.06.2021 | 14:10 Редактор: Тодор Петров

Удължават ремонта на магистрала "Тракия" между Чирпан и Стара Загора, въпреки обещанието, че ще приключи до края на юни. Ремонтните дейности продължават, работата на строителите се увеличава с един месец. 

Според Агенция "Пътна инфраструктура", причината за удължаването на ремонта са лошите метеорологични условия в последните няколко седмици.

Целият ремонтиран участък е с дължина от 53 км. Автомобилите ще продължат да използват алтернативния маршрут през Стара Загора.

"Икономическите загуби, които ще бъдат натрупани, както и пътната безопасност, която ще продължи да бъде застрашаване по стария път, са негативи, за които някои хора ще платят с живота си Надявам се, че това удължаване ще бъде за добро и ремонтът ще бъде по-качествено изпълнен", заяви Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

Проблеми с трафика днес може да има и при още един участък от АМ "Тракия" - тунел "Траянови врата", тъй като там едната тръба се измива. Целия трафик минава през тръбата, която е в посока Бургас.

Вижте повече по темата в репортажа на Иван Кънчев.

Снимки: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК