Обирджията от Дупница сам показал на полицията къде е скрил откраднатите 54 хил. лв.

Той може да лежи в затвора между 5 и 15 години

18.06.2021 | 13:46 Редактор: Десислава Атанасова

Прокуратурата повдигна обвинение на 40-годишния мъж, който обра банков клон в Дупница. Той е задигнал 54 хиляди лева, на минути по-късно беше хванат от полицията. В момента той е задържан за 72 часа, а прокуратурата ще поиска той да остане за постоянно в ареста. 

След като е бил заловен, мъжът е направил самопризнания и сам е показал на полицията къде е скрил парите.

"Самият извършител е посочил мястото, на което е укрил паричната сума, като общата сума възлиза на 54 хиляди лева и 75. Парите са намерени укрити в тениска, която е била на лицето, около краен квартал на Дупница, под някакви храсти", заяви Галина Димитрова от държавното обвинение.

"Тука се касае за деяние с изключително висока степен на обществена опасност, отличава се с дързост на лице, което е въоръжено, така че всичко това сочи за висока обществена опасност на самия деец", допълни окръжният прокурор Камелия Стефанова.

От прокуратурата посочиха, че 40-годишният мъж има разрешително за един пистолет и две пушки. На този етап от държавното обвинение не уточняват какъв е бил плана за бягство на задържания.
 

"Не е разбивал каса, парите са отнети от бюрото, на което преди това е бил направен превод. Същият се е самонаранил от стъклата, които са били от на банковия офис. Нямам данни какво дали същият е бивш служител, какво работи", посочи прокурор Димитрова.

В Дупница познават мъжа като спокоен човек. Всички са изненадани от дръзкото му посегателство срещу банката и служителката, която е ударил.

Мъжът е задържан за 72 часа. За извършеното престъпление законът той може да лежи в затвора между 5 и 15 години.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК