Президентът Радев и премиерът Янев се срещат със Зоран Заев

Премиерът на Северна Македония е на посещение у нас

17.06.2021 | 06:52 Редактор: Тодор Петров
Президентът Радев и премиерът Янев се срещат със Зоран Заев

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев и водената от него делегация са на посещение у нас. Заев се среща с президента Румен Радев и премиера Стефан Янев. 

Общата политическа картина ще бъде една от основните теми на разговорите. Вчера служебният премиер посочи, че трябва да се търси дълготрайно решение за европейската интеграция на всички страни на Балканите и подчерта, че въпросите, които двамата ще разглеждат, са с особена важност. 

Часове преди срещата от Външно министерство подчертаха, че позицията на България по отношение на преговорната рамка за присъединяване на Република Северна Македония към Европейския съюз остава непроменена. 

Преговорната рамка следва да съдържа необходимите гаранции по отношение на изпълнението на Договора за приятелство и добросъседство от 2017 година, каквито към момента не са налице. 

Заедно с това България остава отворена за диалог и предприема стъпки за укрепване на доверието и завръщане към прагматичен и конструктивен диалог, посочиха от Министерството на външните работи.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК