Времето пак се намръщи: Обилни валежи, гръмотевични бури и силен вятър

В петък, събота и неделя ще бъде топло със следобедни краткотрайни дъждове

16.06.2021 | 07:12 Редактор: Десислава Атанасова

Обилни валежи, гръмотевични бури и силен вятър в днешния ден. Оранжев предупредителен код за опасно време обяви Националният институт по метеорология и хидрология за областите Бургас, Варна, Шумен и Добрич. Валежи и гръмотевици се очакват и в Силистра, Разград, Търговище, Сливен и Ямбол, където е в сила жълт код. 

Минимални температури ще са от 10 до 15 градуса. Преди обед над страната облачността ще бъде разкъсана, значителна над Черноморието. Времето ще бъде динамично, с бързо увеличение на облачността над цялата страна. Следобед над страната ще превалява и прегърмява с повече валежи над централните и над североизточните райони.  

Вятърът ще бъде  до умерен от север-североизток, скорости до 30  километра в час, по планините - засилен от север. Максималните температури за деня ще бъдат в широки граници - от 20 до 25 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

В четвъртък ще има повече слънце със следобедни превалявания над Добруджа и над западните райони.

В петък, събота и неделя ще бъде топло със следобедни краткотрайни дъждове, значителни в Рила и Пирин. Температурите в населените места от крайните южни райони ще минават 30 градуса.

Въпреки че юни месец е с нетипично хладно време, с настъпването на астрономическото лято времето чувствително ще се затопли, а температурите рязко ще се покачат.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК