Освободиха цялото ръководство на ДФ "Земеделие"

Управителният съвет назначи Борис Михайлов за нов шеф на Фонда

10.06.2021 | 16:57 Редактор: Елеонора Танева
Освободиха цялото ръководство на ДФ

Изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" Васил Грудев е освободен с решение на Управителният съвет на Разплащателната агенция.

На проведеното днес заседание са освободени и неговите заместници Евдокия Кръстева и Иван Капитанов, съобщиха от Министерството на земеделието.

Днес е избрано и ново ръководство на Фонда. За изпълнителен директор на ДФЗ е назначен Борис Михайлов. Негови заместници ще бъдат Боряна Алексова, Петя Славчева, Георги Динев и Владимир Атанасов.

Разплащателната агенция за парите от Европейския съюз годишно оперира с близо 3 млрд. лева.

Борис Михайлов е роден през 1959 г. в София. Той притежава магистърски степени по икономика и право. Също така има завършен курс по мениджмънт в САЩ, както и квалификационни курсове в областта на приватизацията, приватизационните фондове, стоковите, фондовите и валутните борси. Работил е като ревизор в Министерството на финансите, управител на консултантска фирма в областта на финансите и правото, както и като адвокат по данъчно и наказателно право.

По-рано през деня министърът на земеделието проф. Христо Бозуков смени и ръководствата на "Напоителни системи" и Системата за агропазарна информация.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК