Кунчев изтъкна заслугите на Кантарджиев и посочи: Всеки работодател може да уволни служител

"Професорът насити Центъра по заразни и паразитни болести с много техника и специалисти", заяви той

10.06.2021 | 13:58 Редактор: Жаклина Иванова

Два протеста в подкрепа на пенсионирания професор Тодор Кантарджиев се провеждат днес в София.

Тази сутрин негови колеги отново излязоха пред Националния център по заразни и паразитни болести, за да заявят искането си за връщането му на работа като директор.

Колеги на професора и граждани излязоха на протест и пред Министерството на здравеопазването. Има и петиция, която е подписана от над 5 000 души, с искането проф. Кантарджиев да бъде възстановен на поста директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

Главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев също излезе с коментар. По думите му всеки работодател има правото да уволни служител в пенсионна възраст, но в същото време той изтъкна заслугите на проф. Кантарджиев.

"Благодаря за абсолютно всичко, което направи професорът, защото то никак не е малко. Не само за този период на активна работа по време на пандемията, но за това, че насити Центъра по заразни и паразитни болести с много техника, специалисти, така че той в момента да е научният гръб на министерството в областта на надзора на заразните болести", заяви Кунчев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК