Валежи и гръмотевични бури до края на седмицата, в някои райони - градушки

Максимални температури за деня - от 24 до 29 градуса

10.06.2021 | 07:18 Редактор: Десислава Атанасова

Днешният ден започва с минимални температури от 13 до 18 градуса. Преди обед повече облаци ще има над западните райони, където ще превалява. По-късно облаците над страната ще се увеличават. Около обяд ще превалява и прегърмява над цялата страна, силни гръмотевични бури над северозападните райони.

В района на Видин и Ново Село има условия за градушки. Вятърът ще бъде  слаб от юг-югоизток, скорости  до 20 километра в час ,  по планините - слаб от север- североизток. Максимални температури за деня - от 24 до 29 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

По Черноморието облаците бързо ще се увеличават, има възможност за валежи, по-съществени над северното крайбрежие. Вятърът  ще бъде от запад слаб   с до 30 километра в час. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 23 до 25 градуса . 

В  петък се очакват силни гръмотевични бури над Западна България, по Черноморието в следобедните часове ще се появяват облаци, повече по северното крайбрежие с валежи и прегърмявания.

В събота и в неделя валежите с летен характер няма да напускат страната. В понеделник и във вторник от север ще се спуска по-влажен въздух, с валежи, без гръмотевици.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК