Удължават работното време за издаване на документи за самоличност в София

Има наплив от желаещи да сменят лични карти и паспорти

09.06.2021 | 08:05 Редактор: Елеонора Танева
Удължават работното време за издаване на документи за самоличност в София

СДВР удължава работното време на паспортните служби, заради наплива на желаещи да си подменят личните документи. Целта е да се предотвратят дългите опашки.

Работното време на всички звена към районните управления в столицата се удължава, а служителите им ще са без обедна почивка. В делнични дни те ще обслужват от 08.00 ч. до 17.45 ч. с прекъсване на работа от 13.00 до 13.30 ч. за дезинфекция.

Нов график има за дежурните гишета през съботните дни за месец юни.

Те ще работят от 08.30 ч. до 14.30 ч., като на 5 юни ще приемат заявления Шесто и Седмо Районно управлениe; 12 юни - Пето и Девето РУ; 19 юни - Второ и Осмо РУ; 26 юни - Първо и Трето РУ. Всяка събота пък в звеното на бул. "Княгиня Мария Луиза” № 48 приема заявления за лични карти и паспорти с такса за експресна и обикновена услуга.

От МВР припомнят, че гражданите могат да подават заявленията си за нови лични документи с платена такса за обикновена или бърза услуга във всяко едно районно в София. Готовите лични документи се получават на гишето, където е подадено заявлението, информира БГНЕС.

Опашки за смяна на документи се очакват и във Великотърновска област. Там до края на годината трябва да бъдат подменени около 24 хил. лични карти и 8 830 паспорта. Затова документите могат да се подменят и преди изтичане срока им на валидност.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК