БАЗ: Малкият и среден бизнес продължават да чакат компенсации за март и април

Става дума за средства, които са договорени още през октомври 2020 г.

04.06.2021 | 11:42 Редактор: Юлия Христова
БАЗ: Малкият и среден бизнес продължават да чакат компенсации за март и април

Българската асоциация на заведенията отново обръща внимание на факта, че малкият и среден бизнес продължават да чакат компенсациите за месеците март и април по програма „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки“.

Въпреки наличния финансов ресурс, изплащането на обезщетенията по тази програма се бави и все още нямаме информация дали правилата за кандидатстване за въпросните два месеца на 2021 г. остават същите или ще търпят промени. Това се казва в съобщение на БАЗ, разпространено до медиите.

Става дума за средства, които са договорени още през октомври 2020 г. и с одобрена програма са изпратени в Националната агенция за приходите.

До момента програмата вървеше със закъснение, но вървеше доста добре. Категорично отказваме да ни замесват в политически битки и интриги, но откакто в България заработи служебното правителство, програмата спря! Това е факт, който ние изпитваме на гърба си и не се променя от опитите на отговорните фактори да го променят чрез публичното си говорене.

Доколкото имаме информация, по програмата тече някаква ревизия, но до кога ще продължи и ще тръгне ли отново подкрепата за бизнеса, ние не знаем.

Още повече, че вече се чуват изказвания от членове на правителството, че бизнесът е отворен и няма нужда от финансови компенсации. В тази връзка искаме да напомним, че нашият бранш НЕ работеше през месеците март и април 2021 г., допълват от Асоциацията. 

В заключение настояват договорените вече обезщетения за бизнеса да бъдат изплатени. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Ще чакаме, къде ще ходим Сигнализирай за неуместен коментар