Проф. Богов пред Bulgaria ON AIR: Атаките срещу "Александровска" са политически сценарий

Той отрече твърденията, че болницата е в катастрофално състояние

02.06.2021 | 19:02 Редактор: Калина Донкова

Атаките срещу "Александровска" болница са политически сценарий. Това коментира в предаването "Директно" директорът на лечебното заведение проф. Борис Богов.

По думите му моментът, в който се появяват твърдения, които уронват престижа на болницата в общественото пространство, не е случаен.

"Не е случаен фактът, че това се случва във време, когато си отива едно правителство, има служебен кабинет и предстоят нови избори. Аз го свързвам с това“, посочи той.

Богов категорично отрече твърденията на доц. Александър Оскар, че състоянието на лечебното заведение е катастрофално.

Оскар, подаде оставка като член на Съвета на директорите на лечебното заведение в понеделник. Преди това той внесе сигнал в Министерството на здравеопазването с твърдения за нарушения в провеждането на заседанията на органа, липса на прозрачност и финансови нарушения

"В никакъв случай не мога да се съглася с неговите твърдения. Когато аз поех управлението на болницата, бях запознат с финансовото състояние, за разлика от него, който е бил четири години преди мен в управлението на болницата. Смея да твърдя, че всички тези разходи, поне тези, за които аз зная, това са инвестиции, които са направени след 2012-2013 г., и това са инвестиции, които могат да се видят от всеки един наш пациент, който е диагностициран или пролежал в "Александровска" болница", коментира той.

Според Богов всички финансови въпроси първо са разписвани първо от доц. Оскар, като член на Съвета на директорите.

Целият коментар на директора на УМБАЛ "Александровска" вижте във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години