Кутев: Прокуратурата влиза със сила в МВР, има опасност от война на институциите

Той потвърди за проведените разпити на ръководители на службите за сигурност

02.06.2021 | 12:04 Редактор: Юлия Христова
Кутев: Прокуратурата влиза със сила в МВР, има опасност от война на институциите

След президентската институция, прокуратурата влиза със сила и в МВР, което заплашва да прерасне в открита война на институциите.

Това заяви говорителят на служебния кабинет Антон Кутев в изявление пред медиите по време на днешното заседание на Министерския съвет,

Кутев потвърди за проведените от прокуратурата разпити на ръководители на службите за сигурност.

Снощи беше привикан и служителят на Главна дирекция „Национална полиция” г-н Ангел Папалезов, като му бяха направени личен обиск и претърсване в жилището му без преди това да му е повдигнато обвинение. Той е разпитван и като свидетел, отбеляза Антон Кутев.

Говорителят на кабинета каза, че след влизането на прокуратурата в президентската институция миналата година, сега влиза със сила и в МВР, което по думите му, заплашва да прерасне в открита война на институциите, пише БГНЕС.

В период на служебно правителство, когато законодателната власт не работи, виждаме опити прокуратурата открито да се меси в работата на изпълнителната власт, каза още Кутев.

"Ние подкрепяме всички усилия да се преследват виновните според закона, но сме разтревожени от опитите да се сплашват ключови служители на службите за сигурност, както и да се забавят или осуетяват проверки в системата на вътрешните работи", заяви той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 2 години
Прокуратурата като щит на бившите управляващи отклонява вниманието на служебното правителство в лицето на служебния МВРпривиквайки новоназначените висши ръководители за да не се стигне до подолните нива в ОДП .Тези на които кметовете от ГЕРБ печелят мандатите с по над 75 процента . Сигнализирай за неуместен коментар