Чорапи в солидарност с Митко: Пловдивчани на протест в "Капана"

Инцидентът не бил първият подобен случай на агресия от същия бизнесмен

29.05.2021 | 18:58 Редактор: Здравко Черкезов

Пловдив се вдигна на нов протест в подкрепа на нападнатия уличен търговец Митко. Той беше ударен от собственик на заведение в квартал "Капана". Случаят стана известен в социалните мрежи и провокира масово възмущение. 

През целия ден, пловдивчани се стичат край заведението в "Капана", чийто собственик нападна продавачът на чорапи Митко. Хората символично оставят чорапи и заявят подкрепата си към мъжа, който е известен в целия град като "Талисмана на Пловдив". 

Инцидентът става в четвъртък. Митко, който продава стоката си в центъра на Пловдив, минава покрай заведенията, когато бизнесменът Ивайло Пенов препречва пътя му. Разпилява стоката му и го удря. 

От близко заведение се притичват на помощ на Митко. 

"Въобще не очаквах, че ще се стигне дотам. Не съм предполагал, че ще тръгне да му посяга или нещо подобно", каза управителят на заведение Васил Найденов.

Заради агресивната постъпка в знак на протест от вчера хора оставят чорапи пред вратите на обекта. 

Собственици на обекти в района казват, че това не е първият подобен случай на агресия от същия бизнесмен. Този път обаче профилът му в социалните мрежи е залят от негативни реакции. 

"Даже миналата седмица агресия беше насочена към чистачка, отново беше пиян", разказа собственикът на заведение Лазар Бричков.

Проверката на Районната прокуратура продължава. Разпитват се свидетели на грозната сцена, а соченият за извършител все още се издирва.

Пловдивчани са категорични, че ще продължат да изразяват своето недоволство и да подкрепят Митко.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК