БСП без листа в Пловдив: Местната структура на партията отказа да излъчи номинации

Не бих го нарекъл бойкот. Бих го нарекъл по-точно безпрецедентна ситуация, каза Тодор Стоилов

28.05.2021 | 20:00 Редактор: Юлия Христова

БСП без листа в Пловдив. Местната структура на партията отказа да излъчи номинации в знак на протест срещу централното бюро на "Позитано" 20. Това е абсолютен прецедент в историята на левицата.

По време на заседанието в Пловдив издигнатият за водач на листата от централата в София - проф. Иво Христов, поиска вот на доверие от делегатите с мотива, че: "не влиза в битки, в които зад себе си няма отбор“.

Делегатите са го подкрепили с ръкопляскания, но го оставиха сам в листата. От Изпълнителното бюро излязоха с позиция, че внушенията за празни листи на БСП са лъжа, и ги определиха като нескопосан опит да се злепостави партията. Публикуваха и списък с готовите списъци по места, но в него липсва листата в Пловдив.

"Не бих го нарекъл бойкот. Бих го нарекъл по-точно безпрецедентна ситуация, като причините са няколко: не успяхме да си вземем поука от изборите на 4 април. Преди 3 дни бяха утвърдени всички водачи на листата на БСП в страната, като 23 от тях са същите като миналите избори - просто са им сменени населените места. Хората имат някакво достойнство. Самата конференция взе най-мъдрото решение да не пречи, да остави Националния съвет да подреди листата, а това, което се случи наистина бе безпрецедентно", каза председателят на БСП-Пловдив, район "Централен" Тодор Стоилов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК