Политици и граждани, малки и големи: България отдаде почит на Кирил и Методий

"Българската азбука е най-великото обещание за вечност и за безсмъртие на нашата нация"

24.05.2021 | 13:32 Редактор: Тодор Петров

В Деня на българската азбука и книжнина отдаваме дълбока почит и благодарност към Светите братя Кирил и Методий, завещали ни сърцето на съхранилата се през вековете българска духовност - писменото слово и просвета.

С цвете в ръка, пъстри като буквите в азбуката ни, малки и големи дойдоха пред паметника на Светите братя в София. И ако едни трепетно чакат срещата с буквите, други вече ги познават. 

Своето приветствие за празника отправиха и редица политици и общественици. Служебният премиер също се включи в честванията в София. Той написа, че българската азбука е най-великото обещание за вечност и за безсмъртие на нашата нация. 

Традиционно във Facebook поздрави за празника отправи и бившият премиер Бойко Борисов. Той написа, че нашите предци са ни дали език, който да ни помага да работим заедно за успехите на България. 

След като миналата година парламентът промени името на празника, днес за първи път го отбелязваме като Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК