Довършителен ремонт в София затваря ключово кръгово кръстовище

Пътуващите в посока Панчарево, Кокаляне и Самоков ще могат да използват обходен маршрут

23.05.2021 | 08:26 Редактор: Тодор Петров
Довършителен ремонт в София затваря ключово кръгово кръстовище

През нощта – от 22 ч. до 6 ч. сутринта на 24 май, за полагане на последния износващ пласт от асфалтовата настилка ще бъде затворено кръговото кръстовище при пътен възел "Горубляне" на Южната дъга на път II-18 Софийски околовръстен път. 

За да не се затруднява трафикът и да не се променя разписанието и маршрутът на автобусите от градския транспорт, строителните дейности ще се извършват през нощта и в почивните дни, съобщиха от АПИ.

Пътуващите в посока Панчарево, Кокаляне и Самоков ще могат да използват обходния маршрут по ул. "Бистришко шосе" и ул. "Цар Асенов път" в Бистрица, която свързва Бистрица и Панчарево.

6-километровият участък от СОП по договор трябва да е готов до края на 2021 г., но с темповете, с които строителите работят, се очаква обектът да завърши по-рано. Изпълнени са всички мрежи от инженерната инфраструктура, изградени са съоръженията в отсечката и в момента се полагат последните асфалтови пластове по директното трасе и локалите. 

С разширението на над 6 км от Софийския околовръстен път в отсечката от пътен възел "Цариградско шосе" до пътен възел "Младост", което стартира през октомври 2019 г., съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. 

С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите "Струма" и "Тракия", ще се улесни транзитният трафик от АМ "Европа" и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.

Снимка, архив: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК