Засилен трафик около 24 май, АПИ със съвети към шофьорите

Ремонти и алтернативни маршрути

21.05.2021 | 07:52 Редактор: Тодор Петров

Засилен трафик се очаква в края на работната седмица и предстоящите три почивни дни около 24 май. За улеснение на движението по АМ "Тракия", днес и в събота в района на жп надлеза при 159-и км ще има две ленти за Бургас и една за София. 

Поради ремонтни работи на съоръжението, движението се осъществява двупосочно в платното за Бургас. В понеделник и вторник, когато много шофьори ще пътуват обратно към столицата, ще има две ленти за София и една за Бургас в същия участък. 

Поради ремонтни дейности при 334-ти километър на магистралата на територията на област Бургас в платното за София движението ще е в едната лента. Също заради ремонт е ограничено движението в участъка между пътните възли „Чирпан - Изток“ и „Стара Загора“. 

От агенция "Пътна инфраструктура" припомнят, че водачите могат да използват и алтернативни маршрути като за АМ „Тракия“ такъв е Подбалканският път, за АМ „Хемус“ в посока Монтана и Видин са проходът „Петрохан“ и пътят през Искърското дефиле. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Струма“. 

С оглед на предстоящите три почивни дни, от пътната агенция апелират водачите да планират внимателно времето си за пътуване, да спазват правилата за движение, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, а при натоварен трафик да не използват за по-бързо придвижване аварийните ленти по автомагистралите.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Пак ще е ужас по пътищата Сигнализирай за неуместен коментар