Правителството спира, парите продължават - МС реши да удължи финансовите мерките

Премиерът в оставка Бойко Борисов благодари на екипа си

05.05.2021 | 17:54 Редактор: Десислава Атанасова

На едно от последните си редовни заседания Министерският съвет реши да отпусне допълнителни средства към социалното министерство, с които да се продължат Ковид мерките за хората и бизнеса. А премиерът в оставка Бойко Борисов благодари на екипа си. 

С 240 млн. лв. се продължава действието на пет мерки за запазване на заетостта и за подкрепа на семействата в пандемията, реши днес министерският съвет на последното си редовно заседание. Парите ще стигнат до края на юни.   

"Разбира се, служебното правителство може да ги отхвърли. Ние сме длъжни и за май да подсигурим всичко. Виждате, мина 1 месец от изборите, а в парламента се занимават да сменят изборния кодекс", заяви министър-председателят в оставка  Бойко Борисов.

Така например до края юни се отпускат 117 млн. лв. за мярката 60/40 и още 120 млн. лв. за силно засегнатия сектор "Туризъм". Държавата ще продължава да подпомага с по 290 лв. всеки работещ там.  25 млн. лв. се предвиждат за мярката "Запази ме", 50 млн. лв. -  за разкриване на нови работни места и 23 млн. лв. за детегледачки на работещите родители. 

Средства от бюджета в края на мандата отиват за два манастира край София и за 41 училища, и 6 професионални гимназии в Югозапада.  

"МС отпуска нови 1 276 986 лв. за 3-годишната програма за дейности по надстрояване, изграждане и реконструкция на детски градини ясли и училища", допълни още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ благодари и на екипа си. 

"Още веднъж, благодаря ви за работата, която сте свършили, да останете с трезви решения, колкото и популисти да говорят. Трезви предложения, трезви решения", подчерта Борисов.

А ако има следващо управление на ГЕРБ, целта на партията е да премахне гишетата по институциите в страната. Те били нещото, което най-много вбесява българите.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 години
Брей, много пари са това... Сигнализирай за неуместен коментар