Засилен трафик се очаква по автомагистралите и по-големите пътища

Създадена е организация за регулиране и пренасочване на движението

04.05.2021 | 07:49 Редактор: Юлия Христова
Засилен трафик се очаква по автомагистралите и по-големите пътища

Засилен трафик се очаква по автомагистралите и по-големите пътища в страната в последния от поредицата почивни дни за Великден. Създадена е организация за регулиране и пренасочване на движението, там където това е необходимо, съобщават от пътна полиция.

Поради очаквания засилен трафик към столицата и ремонтните дейности, извършвани на автомагистрала „Тракия“, е създадена организация за регулиране и пренасочване на движението, при натоварване, по различни направления.

В ремонтирания участък, при км 160, където движението се извършва двупосочно в едното платно, ще бъдат осигурени две ленти за движение в посока София до 10 май. От Пътна полиция препоръчват на водачите да използват и по-слабо натоварения Подбалкански път.

По данни от камерите на Агенция "Пътна инфраструктура" близо половин милион превозни средства са излезли от София 29 и 30 април, в последния работен и първия почивен ден от Великденските празници. Най-натоварено е било движението по АМ “Тракия“ следвана от автомагистралите "Хемус“ и "Струма“.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК