Опашки за Ковид тестове и ваксини: "Зелените коридори" за ваксинация са отворени до 9 май

Опашка от над 100 души се изви пред здравната инспекция в морската столица

03.05.2021 | 19:13 Редактор: Юлия Христова

Опашките от желаещи да се ваксинират в т.нар. "зелени коридори" в големите болници продължават. На Великден са поставени над 3400 дози. Свободната ваксинация ще продължи до 9 май. 

Каква беше ситуацията в столичните болници? 

Във втория ден от Великден опашка от хора се изви пред "Пирогов", но не за ваксини, а за антигенни тестове. По празниците българите масово пътуват извън страната. за целта е необходим отрицателен тест за Ковид-19. През почивните дни обаче лабораториите не работят и десетки се струпаха пред пункта пред "Пирогов". 

Около 1000 души на ден преминават през ваксинационните пунктове на "Пирогов", откакто отвориха зелените коридори. Организацията обаче е стройна и не се образуват опашки. Пунктовете за ваксинация там са 5. 

Не така организирано протече имунизацията във Варна. Опашка от над 100 души се изви пред здравната инспекция в морската столица. Някои от желаещите ваксина чакаха на опашката повече от три часа.

Зелените коридори за масова ваксинация ще бъдат отворени до 9 май. Очаква се от 10 май отново да започне и записването за имунизация в електронния портал.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 

1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 месеца
Сега се тъпчат по опашките, а след 2 седмици няма да има жива душа. Сигнализирай за неуместен коментар