Борисов към Русия: Няма да шпионствате в България

За пореден ден министри и премиер се срещнаха в неформална обстановка

29.04.2021 | 14:00 Редактор: Жаклина Иванова

За пореден ден министри и премиер се срещнаха в неформална обстановка. Темите, свързани с Русия, се оказаха преобладаващи. Една от тях - желанието на БСП в България да се използва руската ваксина. Решението беше гласувано от Здравната комисия. Според кабинета първо трябва да има позволение от Европа. 

Премиерът коментира и руската следа, която прокуратурата откри във взривовете на складове за боеприпаси у нас. По темата, във външното ни министерство, обяснение трябва да даде и руският посланик. Борисов нареди на външния министър Екатерина Захариева да проведе честен разговор. 

"Техните туристи са добре дошли, нашият стокообмен с тях расте, дали сме възможност по нашите газови тръби да си прекарват газ, аз съм им казал ясно - няма да шпионствате в България, няма да правите такива неща и там сме безкомпромисни", коментира премиерът в оставка Бойко Борисов.

Работата на парламента също беше тема на обсъждане. В действията на депутатите Борисов заподозря, че са в полза на президента. А промените в Изборния кодекс се случвали в последния момент. 

Премиерът препоръча, докато правителството е на власт, здравните мерки да останат. 
 
Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Ужас, успяха да нарушат вековни връзки на приятелство и взаимопомощ с братската държава. Дано има възмездието за причинителите. Срамно и недостойно за забравилите историята. Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 3
Читател
преди 2 години
Борисов,ти си вече в историята на България,ако избощо някой ще те чете! Ако Вл. Путин управляваше държавата ни 12-ет години,ние действително щяхме да се превърнем в Швейцария на Балканите,а не провинция в Африка! Сигнализирай за неуместен коментар