fallback

Доц. Кунчев: Ще хвърлим маските, ако стигнем 75% ваксинирани

Еднодозовата ваксина на Jenssen ще бъде насочена към туристическата индустрия, посочи още той

27.04.2021 | 12:20 Автор: Десислава Атанасова

Количествата ваксини, които получаваме през месец май, ще бъдат два пъти по-големи в сравнение с април, а през юни са четири пъти по-големи. Това ни дава възможност вече да решим проблемите с количеството и да се насочим към другия проблем, който е желанието за имунизация. Това заяви държавният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, по време на традиционната пресконференция по повод Европейската имунизационна седмица.

Доц. Кунчев обясни, че е много важно постигането на 70-75% ваксинирани, към което се стреми България.

"Ще хвърлим маските, ще паднат ограничителните мерки и ще се върнем към нормалния начин на живот“, увери държавният здравен инспектор.

Главният държавен здравен инспектор посочи, че еднодозовата ваксина на Jenssen ще бъде насочена към туристическата индустрия. 80 000 работещи в сферата са заявили желание да бъдат имунизирани.

"Искаме да използваме предимството на тази ваксина, че е еднодозова и да я насочим към контингенти, при които е необходим по-бърз ефект. За момента това е туристическата индустрия. Искаме да уверим всеки, който иска да почива в България, че той ще бъде в една безопасна среда", заяви още доц. Кунчев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

fallback
Още от България
fallback