Слънчево начало на облачен ден, температури до 23 градуса

Над планините и в Добруджа ще превалява и прегърмява

22.04.2021 | 07:21 Редактор: Здравко Черкезов

Днес ще се събудим с температури от 3 до 8 градуса. Предиобед слънцето ще ни се показва, постепенно ще се заоблачава и вече следoбедните часове ще се развие купеста облачност. Над планините и в Добруджа ще превалява и прегърмява.

Ще духа слаб западен вятър със скорости до 39 км/ч. А, дневните температури ще достигат до 11-23 градуса. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Предимно облачно и ветровито ще бъде в планинските части от страната, като очакваме в следобедните часове да превали мокър сняг и дъжд. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде умерен от югозапад до 60км/ч. Максимални температури на 2500 м височина около минус 5 градуса, на 1500 м - до 8 градуса.

В петък ще вали интензивно над североизточните райони, като в района на Добрич ще прегърми. Силният югозападен вятър ще топи снежната покривка по планините. В събота ще се задържи облачно, в западните и южни райони ще бъде дъждовно.

Добруджа ще бъде притегателен център за слаби гръмотевични бури. В неделя ще има повече слънце, а превалявания са възможни в Добруджа и над източните райони. В понеделник ще бъде облачно и мъгливо в котловините и поречията. Валежи не се очакват. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК