Взривът на газова бутилка в Смолян: Жената полетяла от втория етаж на блока

Тя е с опасност за живота

21.04.2021 | 19:16 Редактор: Искра Ангелова

Жена е с опасност за живота след взрив на газова бутилка в Смолян. Взривната вълна е изхвърлила 72-годишната жена през прозореца на втория етаж на жилищната кооперация.

След падането на тротоара тя е с множество наранявания. Настанена е в смолянската болница.

Инцидентът е станал към 17:00 часа в понеделник в смолянския квартал "Райково". По първоначални данни причината за взрива е изтичане на газ от винтила на бутилката. 

72-годишната Любка Инджакарова не е усетила миризмата и включила котлона.

"Оставихме колегата от работа, след което тръгнахме нагоре да обърнем. Чу се силен трясък и стана внезапно. Когато излязохме - жената вече беше долу. Стана за секунди. На буса задното и предното стъкло се счупиха. Целият бус се повдигна от ударната вълна", каза очевидец.

По време на взрива дограмата на всекидневната е изхвърчала на пътя. Навсякъде около кооперацията има стъкла и части от дограмата. Сериозни поражения са нанесени и в жилището на жената.

"Тя е транспортирана в областната болница в Смолян в тежко общо състояние. Там се намира и в момента. С множество травматични увреждания е. Направеният скенер е установил множество счупвания по тялото", каза шефът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Николай Димов.

Вижте повече в репортажа на кореспондентна ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК