АПИ: Участъкът в Прохода на Републиката е в изправност и не е причина за катастрофи

Според шофьори чуждестранните водачи не спазват правилата на движение у нас

20.04.2021 | 13:58 Редактор: Искра Ангелова

Тежка катастрофа между бус и ТИР затвори за часове тази сутрин Прохода на Републиката. Инцидентът е станал малко след 07:00 ч. тази сутрин.

След село Вонеща вода ТИР навлиза в насрещното движение и удря бус, който пътува в посока Гурково. Шофьорът му загива на място. 

Двамата пътници от буса не са пострадали. В района са образуваха километрични опашки, като леките автомобили се пренасочваха през прохода Шипка. 

"Никой не ни предупреди след катастрофата. Закъсняваме, имаме срокове, имаме доставка, хората си чакат стоката. Нищо не можем да направим, все пак човек е загинал", каза шофьорът Октай Ибрям.

Катастрофите с ТИР-ове в Прохода на Републиката са чести и от години. Според шофьори чуждестранните водачи не спазват правилата на движение у нас. 

"Чуждестранните шофьори на ТИР-ове карат безразсъдно и не спазват правилата. Не се съобразяват с ограниченията на територията на България. Предполагам, че в техните държави си спазват ограниченията, но тук не го правят – румънци, украинци и турци", коментира Павлин Петров.

От АПИ са категорични, че участъкът е изправен и не е причина за катастрофи.

Вижте повече в репортажа на кореспондентна ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК