fallback

ГЕРБ може и да върне мандата за съставяне на кабинет

Томислав Дончев: Страната трябва да има работещо правителство

19.04.2021 | 10:22 Автор: Юлия Христова

Ако имаше тема, която беше обект на консенсус, тя беше, че България, колкото се може по-скоро трябва да има работещо правителство със солидна парламентарна подкрепа. Това каза след консултациите при президента вицепремиерът в оставка Томислав Дончев. 

"Съзнавайки, че дължим знак на всички хора, които са ни подкрепили, ще преценим дали то трябва да бъде внасяно в НС, но България трябва да има работещо правителство със солидна парламентарна подкрепа", заяви той. 

По думите му ГЕРБ не може да бъдат заподозрени в какъвто и да било тип политически егоизъм.

"Дори нашата роля е да сме опозиция, страната трябва да има работещо правителство, защото има решения, които трябва да се вземат", посочи Дончев и допълни: "Колкото до Плана за възстановяване - фокусираме вниманието си върху тези 12,6 млрд. лева, но общият пакет е 50 млрд. лева. Останалите 35 млрд. лева - документите са разработени и внесени в ЕК. Той обаче стана обект на политическа интрига. От изборите минаха две седмици - аз нито едно алтернативно предложение не съм видял. Планът е внесен в парламента, а ако той упълномощи правителството - ще бъде внесен в ЕК". 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback