Ден за надежда и любов в храм в Асеновград

Вярва се, че жена, която няма дете и остави ябълка пред лика на Божията майка ще се сдобие с рожба

17.04.2021 | 19:05 Редактор: Десислава Атанасова

В днешния ден хиляди се стичат в храма "Света Богородица Успение – Златната ябълка“ в Асеновград, за да се помолят с надежда и любов за дете. Там бе отслужен молебен за чудородие, отслужен от българския митрополит Николай. 

Църквата се оказа тясна да побере всички, стекли се в храма за празника на Богородица - "Златна ябълка". Някои от жените са пропътували стотици километри, за да се докоснат до чудотворната икона. 

Смята се, че нейната сила е най-голяма днес. Вярва се, че жена която няма дете и остави ябълка пред лика на Божията майка ще се сдобие с рожба. Легендата за чудото е отпреди 3-века.

Милена идва тук, за да благодари. Преди 12 години се сбъдва най-голямата й мечта – да има рожба. Днес тя е горда майка.

Заради противоепидемичните мерки тази година жените, молещи се за рожба, не бяха допуснати да преспят в храма.

У нас над 200 хиляди двойки имат репродуктивни проблеми. За повечето от тях единствената надежда за постигане на целта е вярата в чудотворната икона, каза пловдивският митрополит Николай, който днес възглави първата си служба след претърпяна тежка операция.

Според преданието, за да се сдобият с рожба, ябълката, която се е докоснала до чудотворната икона трябва да бъде изядена не само от жената, но и от мъжа.

На днешния ден и църквата в "Горни воден“ отбелязва и своя храмов празник.

 

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


1
1 rate up comment rate down comment 0
Гергана
преди 2 години
Когато пишете статия,не си съчинявайте. Първо не е храмов празник. Църквата е ,,Успение на Пресвета Богородица " и това е на 15-ти август. Второ-не бездетните носят ябълка,а свещеникът дава ябълка от църквата на неплодните като чете молитва за рожба. Сигнализирай за неуместен коментар