БАЗ и СЗБ към депутатите: Загърбете различията, имаме нужда от стабилност и подкрепа

Огромна част от работещите българи зависят от нашето оцеляване, заявиха организациите

16.04.2021 | 11:30 Редактор: Жаклина Иванова
БАЗ и СЗБ към депутатите: Загърбете различията, имаме нужда от стабилност и подкрепа

"Изборите минаха, народът направи своя избор и вчера новите депутати положиха клетва. В този тежък за целия свят период хората и бизнесът имат нужда от стабилност и подкрепа. Затова призоваваме всички, от които ще зависи съдбата на България да загърбят различията си, когато става въпрос за българския бизнес и здравето на хората", написаха в обръщение към парламентарно представените партии Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ).

От БАЗ и СЗБ подчертават, че техният бранш е понесъл в най-голяма степен тежестта на кризата от Ковид-19. 

"Ние сме представители на малкия и среден бизнес, който формира над 80% от икономиката. Огромна част от работещите българи зависят от нашето оцеляване. Помогнете им да не останат без трудови доходи и да не легнат на гърба на социалната система", се казва още в обръщението. 

Те оправиха искане мерките в подкрепа на бизнеса и служителите да бъдат разширени и да продължат поне до края на годината. От БАЗ И СЗБ са категорични, че без подкрепата на държавата не могат да оцелеят. 

"Разбираме, че политическите отношения са изключително напрегнати и противоречията са много. Това обаче не бива да бъде така, когато трябва да се мисли за съдбата на българската икономика, важна част от която е и нашият бранш и стотиците хиляди, заети в него", подчертават от БАЗ и СЗБ.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години