Газова бутилка се взриви във Варна, част от тераса се срути

При инцидента е пострадала жената, в чието жилище е станал инцидентът

15.04.2021 | 19:17 Редактор: Жаклина Иванова

Част от тераса се срути след взрив на газова бутилка в апартамент във Варна. При инцидента е пострадала жената, в чието жилище е станал инцидентът. По чудо няма други пострадали.

Рано сутринта жената отишла в кухнята, за да си приготви закуска. Драснала клечка кибрит, за да запали газовия котлон, както обикновено. В този момент обаче тя се взривява. 

"Аз станах рано и чух, че жена ми отива в кухнята, в този момент чух трясък. Отивам и гледам вратата на кухнята е изхвърлена. Видях жена ми и веднага я заведох в хола", коментира съпругът на пострадалата Георги Попов. 

Взривът избил част от терасата и вратата на кухнята. На място специалистите установили, че изтичането на газ от бутилката, е причинило инцидента. 

"Казаха, че бутилката е нормална. Станало е изтичане на газ по някакъв начин. Ако беше оставена отворена, щеше да изтече всичко, а в бутилката си има газ", допълни той. 

Живеещите в блока разказват, че са чули силен тътен, а по – късно забелязали и падналите отломки от 14 етаж. 

Жената е с леки обгаряния и няма опасност за живота ѝ. За щастие инцидентът е станал много рано сутринта, когато пред блока не е имало хора.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК