Нинова: Пълна ревизия на сегашната власт, бихме подкрепили правителство на ИТН

Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ, няма да правим голяма коалиция, подчерта лидерът на БСП

15.04.2021 | 10:57 Редактор: Юлия Христова
Нинова: Пълна ревизия на сегашната власт, бихме подкрепили правителство на ИТН

"Намираме се в необичайна ситуация - здравна и икономическа криза. От нас се изисква разум, за нас от БСП задачата е най-лесна - имаме на какво да стъпим. Ние водим предвидима политика", каза по време на първото заседание на новия парламент лидерът на БСП Корнелия Нинова и добави: "Изисква се потенциал да се справим, ние сме стабилни в политиките си".

"Ние сме готови с ясни и конкретни предложения за бъдещето на България", подчерта тя.

По думите ѝ повече от година БСП има план за управление на кризата и грижа за хората. 

"Пакетът от мерки касае помощ за икономиката, за малкия и средния бизнес, за младите семейства, преизчисляване на пенсиите", обясни Нинова. 

От думите ѝ стана ясно, че е нужна пълна ревизия на сегашната изпълнителна власт. 

"Има опасност да посегнат на Сребърния фонд. Искаме ограничаване на възможността министър-председателят да харчи неконтролирано парите на хората. Съображенията ни са да сложим ред. Всички скандали да бъдат разследвани. Избрани сме по волята на народа - 4 г. се борихме с паралелна държава. Поемахме тежки удари, но не се предадохме, искам да пресека всякакви спекулации. Не преговаряме със задкулисието за власт и пари. Ние сме за открити, за честно и смело управление, но и за компетентно правителство. Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ, няма да правим голяма коалиция. Бихме подкрепили правителство от ИТН. Ако те не предложат такова и третият мандат бъде връчен на нас, партията ще реши какво да прави", каза тя. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Георги v.
преди 3 години
Популистки изказвания. Нищо няма да направят. Само си говорят за да си оправдаят присъствието. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години