Мика Зайкова даде старт: Общата ни цел е достойното място в европейското семейство

На 4 април хората ни изпратиха с мисията за промяна в НС, каза тя

15.04.2021 | 09:45 Редактор: Юлия Христова

"Нека народът да види, че народните представителите 45-ото Народно събрание са с добро настроение и чувство за хумор. Дами и господа, неумолимият ход на времето ми даде привилегията да открия първото заседание и дано съм добра орисница", каза в началото му най-възрастният избран депутат Мика Зайкова от "Има такъв народ". 

Тя се обърна към присъстващите в залата, припомняйки, че вече 1300 г. българите се борят за родината си - земя като една човешка длан.

"Много от нашите предци са умирали с усмивка за свободата на тази страна. Уверена съм, че и много съвременници биха преминали през перипетии за това. Нашият народ винаги е намирал правилния път към Възкресението. Нашият народ много пъти ни е казвал къде грешим. На 4 април хората ни изпратиха с мисията за промяна в НС", подчерта тя.

Зайкова подчерта, че българите искат да не са най-бедни, най-нещастни и да не живеят най-малко.

"Страната, която е била на пето място по качество на образованието, сега е на далечното 88-мо. България е дала много нежни и войнствени поети, певци и артисти, които са записани със златни букви, учени, не мога да изброя всички. Независимо, че имаме различни виждания, общата ни цел е достойното място на държавата в европейското семейство. Нашите предци са ни дали и формула за постигане на целта - изписана на фасадата на тази сграда. Интересите на народа са над всичко. На добър час!", подчерта още Зайкова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК