Абсурд в Благоевград: Наредба задължава хората с увреждания да си плащат за синя зона

ОбС въведе 3-часово ограничение за безплатно паркиране на местата за инвалиди

14.04.2021 | 17:41 Редактор: Здравко Черкезов

Хората с увреждания в Благоевград изразиха недоволство, след като местният парламент гласува да бъде въведено 3-часово ограничение за безплатно паркиране на местата за инвалиди в Синята зона на града.

Илонка Чучкова от години се придвижва с инвалидна количка. Според нея въвеждането на ограничения в безплатните часове за паркиране е абсурдно.

"Един човек да го закараш в центъра, примерно, ако съм аз, докато се свали инвалидната количка, докато се закара до необходимото място, то ще мине много повече време. Абсолютно недопустимо е хората в такова положение да плащат за престой в синята зона", оплака се Чучкова. 

До края на миналата година хората с увреждания паркираха абсолютно безплатно в синята зона на Благоевград. През януари обаче Общинският съвет гласува Наредба, в която безплатното паркиране се ограничава до три часа. В същото време общинските съветници и кметовете не заплащат Синя зона. 

"Изключително затруднява хората с увреждания да няма ограничения на часовете, тъй като нуждите на хората с ограничения, понякога не можем да ги маркираме в определен час - един нормален работен ден до 8 часа", посочи Борислав Лазаров от Съюза на слепите в Благоевград.  

Председателят на ОбС – Благоевград Андон Тодоров отказа коментар по казуса, но все пак призна, че има противоречие в гласуваната Наредба. В текста пише, че хората с увреждания паркират на местата неограничено време, а в същото време в края на наредбата е записано до 3 часа. 

От Съюза на инвалидите подготвят подписка с искане за връщане на старата Наредба.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
0 rate up comment rate down comment 0
Виктория Грейс
преди 1 месец
Пълен абсурд! В Благоевград има всякакви абсурдни факти. Сигнализирай за неуместен коментар