Васил Найденов: Гласуването ми прилича на конкурс за пеене, не вярвам на журито

Много е страшно, когато манталитетът ни стане „менте“, казва поп легендата

05.04.2021 | 15:30 Редактор: Таня Харизанова

„Има за какво да се замислим, защото в края на краищата това е животът на всеки един от нас. Как реагира по-младото поколение, въпреки че нямам право да говоря от името на всички? Да не мислят много, да не са социални, все едно че не се отнася за тях, а се отнася. Това е техният живот, много е важно човек да има някакъв социален поглед. В края на краищата, кой каквото си прави, никой не може да му го направи. От тази гледна точка народът ни трябва да внимава за кого гласува“. Това каза в предаването „Опорни хора“ легендата на поп музиката Васил Найденов по повод изборите за нов парламент.

„Тези „гласоподавания“ ми приличат на конкурсите за пеене и аз много не вярвам на журитата в състава. Не че съм тип балкански субект, който не вярва в нищо и в себе си дори, нямам това предвид. Но въпреки всичко човек трябва да има някаква позиция“, допълва поп легендата.

„Защото е изключително важно утре, ако критикуваш, да знаеш кого да критикуваш, да знаеш, че ти си направил нещо, че си дал своя глас. Не можеш да искаш някой друг да урежда нещата, а ти да бъдеш инфантилен и безразличен. Само да реагираш, когато се отнася лично за теб, защото ти живееш на тази улица, в този град, на това място и малко или много ти отговаряш частично за това, което се случва, имаш и вина за изгаряне на банки или за какво ли не“.

Обезверен ли е българският народ? Ти пееш, срещаш се с най-различни хора, виждаш цялата палитра от обществото.

„Човек трябва да внимава и при гласуване, и при внасяне на пари в банки. Не може някой за теб да отговаря, друг човек зад теб да бъде твой импресарио или пък твоята партия, или пък който и да било. Ти, всеки един от нас, има по някакъв начин вина. Неминуемо има вина. И за това, че не си пенсиониран, и за това, че си имал проблеми в обществото и не си променил нищо, за това, че примерно в един момент си оставал безразличен към сума хора, които са били некадърни, но пък са били много оправни, през цялото време са искали да бъдат напред и нагоре. Има такива хора, които идват отнякъде и които са готови на всичко. Има друга категория хора, които пък седят и наблюдават отстрани, защото възпитанието не им го позволява. Автоматично имат проблем, независимо каква професия упражняват. И затова човек трябва да започне сам да се променя, да бъде по-наблюдателен и по-внимателен“, казва Васил Найденов.

„Защо трябва да се гласува? Според мен всеки един от тези гласове малко или много ще повлияе, стига да има толерантност в това гласуване. Но когато манталитетът стане менте, когато вкусът на цяла нация стане менте, когато ние възпитаваме децата си в една такава позиция менте, е много страшно. Защото тези хора са бъдещите хирурзи, математици, политици“, добави Васил Найденов.

Цялото интервю гледайте във видеото!


1
4 rate up comment rate down comment 0
Прост, прости народе
преди 3 години
Не за пеене а за грачене. Тези избори доказаха че материала наистина е лош. Да даваш гласа си на един чалгар, който бълва халтури, който нищо не ти обещава, защото сам не знае какво да прави с властта, един вулгарен и авторитарен тип който се държи с подчинените си като с нямащ никаква програма, никаква визия за бъдещето, без експертиза. Разчита на експертизата на една опасно възрастна жена. Е такова малоумие на избирателите си има име и то е... За Галевица да не говорим. *** народ Сигнализирай за неуместен коментар