В Бургас проверяват сигнал за гласуване с черни химикали

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов по традиция гласува в Меден Рудник

04.04.2021 | 14:24 Редактор: Искра Ангелова

Спокойно преминава изборният ден в Бургас. С напредването на деня все повече стават желаещите да гласуват. Междувременно РИК проверява сигнал за една от секциите в Бургас, където е била доставена пратка само с черни химикали. Ако сигналът се окаже верен - РИК ще вземе решение да зачете вота.

Четиримата членове на комисията на Ковид секцията в държавната болница точно в 06:00 часа облякоха защитните костюми. Сглобяването на шлемовете отне време. 

"Двама човека не са ваксинирани, но са работили в болница, знаят правилата, които трябва да се спазват. Казаха, че не се страхуват", каза председателят на СИК в Ковид секцията в УМАЛ Бургас Мария Динкова.

"Не се страхувам. Не само защото съм го преболедувала, а и защото смятам, че всеки има някаква отговорност към себе си и към пациентите. Мисля, че когато се спазват, правилата няма да има никакъв проблем", коментира членът на СИК в Ковид секцията в УМАЛ Бургас Мария Велкова.

91 Ковид болни са заявили желание да гласуват в държавната болница от 200 хоспитализирани. Ковид секцията е в столовата, а лежащо болните ще се гласуват с подвижна урна. 

Междувременно лидерът на НФСБ Валери Симеонов по традиция гласува в Меден Рудник.

"Убеден съм, че ръчното гласуване дава една по-голяма сигурност. И прави манипулацията и фалшификацията невъзможна. При ръчното няма софтуер, който може да се манипулира. Нито има специалисти от Венецуела, които да подготвят машините за гласуване", заяви той.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК