Погребаха 2 пъти 72-годишен мъж от Добрич, починал от Ковид-19

Близките му още са покрусени от нелепата ситуация

01.04.2021 | 15:55 Редактор: Юлия Христова

72-годишен мъж от Добрич, починал от Ковид-19, беше погребан два пъти. Заради нелепо объркване в добричката болница Исмаил Хюсеин е бил погребан в понеделник в Балчик, но след като роднините му открили грешката, вчера покойникът беше положен в добричкото гробище.

Близките на починалия още са покрусени от нелепата ситуация.

"Това е нещо ужасно, не пожелавам на никой такова чудовищно...Искам да се разбере кой е виновният и да си поеме отговорността", каза синът на починалия Метин Ахмет.

Исмаил Хюсеин издъхва в добричката болница на 28 март през нощта. Във вторник следобед е организирано погребението му в добричкия гробищен парк. Метин поръчва на ходжата да направи снимка на баща му, защото единствено свещеникът е допуснат в моргата, а тялото получават в запечатан ковчег.

"Заравяме и почти сме свършили, когато той ни казва, де факто на вуйчо ми: Елате да оправим сметките и хем да видите снимките", посочи внукът на покойника Сюлейман Мехмет.

След намеса на полиция синът е допуснат в патоанатомията за разпознаване и се оказва, че баща му не е там. Оказва се, че тялото на Исмаил Хюсеин е подменено с това на друг починал от Ковид-19 и погребано от опечалени в Балчик. 

"Баща ми се казва Исмаил Мехмет Хюсеин, а другият се казва Ислям Хюсеин, никакво съвпадение няма", допълни още Метин Ахмет.

Прокуратурата не е установила престъпление по случая, а от болницата отказват коментар преди да приключи проверката им.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
0 rate up comment rate down comment 0
аз
преди 7 месеца
Нали това правят-обсъждат ги. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Нели
преди 7 месеца
Обсъдете ги тези безхаберници. Сигнализирай за неуместен коментар