Ангелов: Само в България се отказваме от ваксина, защото не е избраната от нас

Нещата ще се оправят в рамките на на няколко седмици, заяви здравният министър

01.04.2021 | 10:13 Редактор: Тодор Петров

Здравният министър проф. Костадин Ангелов заяви, че в последните 2 седмици се наблюдава покачване на случаите, като в последните няколко дни се намираме в най-върховата част на пика - трети пореден за нашата страна. 

"Вървим в най-високата част на платото. Има натиск върху лечебните заведения, най-осезаем е той в София-град, Бургас, Шумен и Варна. Най-големият натиск е върху психиката на хората", заяви министър Ангелов на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

Той призова българските граждани да бъдат спокойни и да знаят, че системата на здравеопазването е подготвена. Проф. Ангелов благодари на всички медици на първа линия, както на спешните лекари в линейките и спешните центрове.

"Нещата ще се оправят в рамките на на няколко седмици. Единствената надежда е свързана с броя ваксинирани българи. Очакваме да се увеличи числото 15 000 ваксинирани на ден. Ние сме единствената държава в Европа, в която хората имат достъп до ваксина и се отказват, защото не е избраната от тях ваксина", подчерта здравният министър.

74% от леглата за неусложнени пациенти са заети, 71% са заетите легла за интензивно болните, стана ясно от думите му. За последните 7 дни броят на излекуваните е 17 250, а потвърдените нови случаи са 25 488.

Според министър Ангелов стигаме много далеч, що се отнася до личните данни и здравните досиета на гражданите, ако има възможност да се проверява кой е ваксиниран и кой - не.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


4
1 rate up comment rate down comment 0
Възмутен
преди 3 години
И този се научи от "началника" си да лъже, като ***. Навсякъде ваксината е по избор и по желание. Сигнализирай за неуместен коментар
3
2 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
2
6 rate up comment rate down comment 0
s
преди 3 години
Така ли, затуй ли цяла Германия не ще Астрата Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 3 години
Ами тука всеки е професор... Сигнализирай за неуместен коментар