Част от заведенията с резерви към отваряне от 1 април

Здравният министър обяви частично разхлабване на мерките

30.03.2021 | 21:35 Редактор: Калина Донкова

Едва 14% от собствениците на заведения са съгласни да отворят от 1 април при новите условия. Това показва анкета на Сдружението на заведенията.

По-рано днес здравният министър проф. Костадин Ангелов обяви, че кафенетата и ресторантите ще могат да заработят от началото на следващия месец, но клиенти ще могат да сядат само в откритите части.

Част от обектите са съгласни с новите разпоредби, но при ясно разписани компенсации за бизнеса за периода на ограниченията.

Собственици се опасяват, че отварянето само на градините на заведенията, може да ги остави без държавни помощи, а това няма да е достатъчно, за да поддържат бизнеса си.

Плановете на щаба за разхлабване на мерките обаче не включват големите магазини и търговските центрове, които трябва да останат затворени.

Как бизнесът приема новата порция промени в мерките – разговор по темата в предаването "Директно" с председателя на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов и генералния секретар на Българската ритейл асоциация Рая Попова.

Вижте видеото с целия разговор.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Естествено! Направиха ги луди. Затворете, изчакайте достатъчно и вече като ги пуснете заведенията да е за постоянно! Сигнализирай за неуместен коментар